Da li znate kako se čuva krompir?

Ako nemate prikladan prostor za skladištenje krompira, ovaj trik rešiće problem prebrzog klijanja

19.05.2023. 15:37
  • Podeli:
Kuvani krompir-63f60beb446ff.webp Foto: Pixabay

Ukoliko se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus, pa bi trebalo da se drži na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost.

Ipak, postoji jednostavan način kako da sprečite prebrzo klijanje, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker. 

Sve što treba da uradite jeste da u posudu ili džak krompira dodate jednu jabuku, i to u sredinu.

Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira.

Krompir uskladišten s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji je ostavljen bez jabuke, zbog čega su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()