Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji!
Foto: Bakina kuhinjaOtkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom po bakinom receptu! Ovaj jeftin, jednostavan i izdašan kolač se priprema brzo, a ukusom osvaja na prvi zalogaj.
Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji! U videu ćete pronaći detaljan prikaz pripreme korak po korak, idealan za sve, čak i za početnike.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, jogurt, koricu limuna i sve izjednačiti.
Sipati pola u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 10 minuta.
Premazati ceo džemom, a orah i plazmu izmešati, pa sipati na džem i pritisnuti rukama. Odozgo sipati drugi deo testa.
Peći još 30 minuta da porumeni, pa ohlađen seći i posuti vanilin šećerom ili prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







