Baka i deka donose recept za kolač koji će svi voleti: Lako se pravi, jeftin je, a i preukusan

Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji!

Autor: Web UNA TV
06.05.2025. 10:40
  • Podeli:
baka i deka jelena petrovic-6819caef17b6e.webp Foto: Bakina kuhinja

Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom po bakinom receptu! Ovaj jeftin, jednostavan i izdašan kolač se priprema brzo, a ukusom osvaja na prvi zalogaj. 

Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji! U videu ćete pronaći detaljan prikaz pripreme korak po korak, idealan za sve, čak i za početnike. 

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike griza 
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • korica limuna

 

Nadev

  • 300 g džema
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevene plazme

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, jogurt, koricu limuna i sve izjednačiti. 

Sipati pola u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 10 minuta. 

Premazati ceo džemom, a orah i plazmu izmešati, pa sipati na džem i pritisnuti rukama. Odozgo sipati drugi deo testa. 

Peći još 30 minuta da porumeni, pa ohlađen seći i posuti vanilin šećerom ili prah šećerom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()