Idealna je za doručak uz šolju jogurta
Pita sa mesom je možda i kraljica među pitama, a mi vam danas iz bakine kuhinje donosimo recept za jednu gurmansku pitu od koje ćete biti siti celog dana.
Idealna je za doručak uz šolju jogurta, a nećete pogrešiti ako je spremite i za ručak ili večeru. Rumena, sočna, mekana, a što je najvažnije lako i brzo se priprema.
Vrstu mlevenog mesa možete odabrati po sopstvenom ukusu – svinjsko, juneće, pileće, goveđe, mešano. Svakako će biti ukusna.
Luk iseckati sitno, pa ga propržiti, kad postane staklast dodati mleveno meso i dinstati bar 10 minuta da se lepo uprži.
Dodati so i suvi začin, biber i kad se malo prohladi ubaciti griz, jaje i izjednačiti smesu.
Ispeci palačinke. Palačinku raširiti na sto, staviti punu kašiku nadeva i jedan list kačkavalja, saviti palačinku odozdo sa strane do kraja. Ređati u podmazan pleh.
Izmesati pavlaku, jogurt i jaje, dodati malo soli i preliti.
Narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni. Prohlađeno seći i uživati.
Detaljniju pripremu možete pogledati u video snimku:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.