Bakina gurmanska pita sa mesom: Jedeš i ne znaš kad je dosta

Idealna je za doručak uz šolju jogurta

14.10.2023. 08:57
  • Podeli:
bakina kuhinja pita sa mesom-652a3a19efc06.webp Foto: Bakina kuhinja

Pita sa mesom je možda i kraljica među pitama, a mi vam danas iz bakine kuhinje donosimo recept za jednu gurmansku pitu od koje ćete biti siti celog dana. 

Idealna je za doručak uz šolju jogurta, a nećete pogrešiti ako je spremite i za ručak ili večeru. Rumena, sočna, mekana, a što je najvažnije lako i brzo se priprema. 

Vrstu mlevenog mesa možete odabrati po sopstvenom ukusu – svinjsko, juneće, pileće, goveđe, mešano. Svakako će biti ukusna. 

Potrebno je:

  • 250 grama mlevenog mesa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica začina
  • mleveni biber
  • nekoliko palačinki
  • 2 jaja
  • 1 kašika griza
  • 200 ml jogurta
  • 100 grama kačkavalja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • ulje

 

Priprema

Luk iseckati sitno, pa ga propržiti, kad postane staklast dodati mleveno meso i dinstati bar 10 minuta da se lepo uprži. 

Dodati so i suvi začin, biber i kad se malo prohladi ubaciti griz, jaje i izjednačiti smesu. 

Ispeci palačinke. Palačinku raširiti na sto, staviti punu kašiku nadeva i jedan list kačkavalja, saviti palačinku odozdo sa strane do kraja. Ređati u podmazan pleh.

Izmesati pavlaku, jogurt i jaje, dodati malo soli i preliti. 

Narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni. Prohlađeno seći i uživati. 

Detaljniju pripremu možete pogledati u video snimku: 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()