Bakina ideja za ručak: Najhrskaviji krompir koji ste ikada probali

Pucka pod zubima

27.09.2025. 12:10
  • Podeli:
baka jela, bakina kuhinja-68d7aa59a8cf6.webp Foto: Bakina kuhinja

Bakina kuhinja za sve svoje pratioce je još jednom pripremila recept koji će oduševiti i najveće gurmane. 

Kako baka Jela kaže, ovo nije običan, dosadan krompir iz rerne, već najhrskaviji krompir koji ste ikada probali.

Uz tajnu mešavinu kukuruznog brašna, griza i prezli, kao i dodatak soja sosa, postiže se savršena hrskava korica koja bukvalno pucka pod zubima. 

Ovaj krompir je idealan kao prilog uz meso, ribu, ali i kao neodoljiva samostalna grickalica. Brzo, jednostavno i apsolutno fantastično. 

Potrebno je

  • 500 gr krompira
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 mala kašičica ljute paprike 
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika griza
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašika soja sosa
  • ulje

Priprema:

Krompir iseći na krupnije komade pa staviti kašiku soja sosa, malo ulja i izmešati.

U kesu od zamrzivača stavite sve začine sa brašnom pa ubaciti krompir i dobro istresti. Pleh obložite kek papirom i premažite uljem. 

Poređati krompir i peći na 230 stepeni 30 minuta pa okrenuti krompir špatulom da se peče još malo, kako bi dobio lepu, rumenu boju. 

Služiti vruć kao dodatak jelu ili kao grickalicu.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()