Bakina ideja za ručak: Spremite komplet obrok za sat vremena - čorba i pilav na meniju

Nećete potrošiti puno vremena, a bićete veoma zadovoljni

Autor: Web UNA TV
26.08.2025. 07:45
  • Podeli:
rucak bakina kuhinja-68ac4593bd183.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta. Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan. 

Drugi je bakin tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.

Potrebno je za paradajz čorbu:

  • 1 rendana šargarepa
  • 300 ml kuvanog paradajza
  • posna tarana ili neka testenina
  • 1 kašičica začina
  • 1 kašičica šećera
  • peršunov list
  • ulje
  • 1,5 l vode

 

Priprema:

Izdinstati rendanu šargarepu, pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom 1,5 l. Kad provri ubaciti testeninu, šećer, začin i kad se skuva seckani peršun. Sve mešati i kuvati 30 minuta. 

Za pilav treba:

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 100 g pirinča
  • suvi začin
  • mleveni biber

 

Priprema

Izdinstati luk na ulju i šargarepu, pa dodati krompir i opran pirinač. Ubaciti suvi začin, mleveni biber i preliti vodom i kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva.

Odozgo dodati seckan peršunov list.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()