Begova čorba: Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti

Obožavaćete je

26.04.2024. 15:48
  • Podeli:
begova čorba, supa, pixabay-662b9429ca3b3.webp Foto: Pixabay

Begova čorba okrepiće organizam svakim zalogajem.

Potrebno:

  • 300 g pilećeg mesa
  • 200 g korenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 20 g suve bamije
  • 1 žumance
  • 50 gr kajmaka 
  • pola limuna
  • 1 lovorov list
  • so 
  • biber

Priprema:

Stavite bamiju da se kuva sa malo limuna, oko 20 minuta. Onda je ocedite i ostavite sa strane. Operite pileće meso pa stavite u šerpu sa vodom. Dodajte očišćenu celu šargarepu, peršun, celer, lovor. Zatim posolite po ukusu i kuvajte. Procedite supu pa odvojite meso od kostiju i iseckajte ga na kockice. 

Šargaepu iseckajte na kockice pa naseckajte peršun i celer. Zasebno, u šerpi zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite. Onda dodajte temeljac i kuvajte 15 minuta. Dodajte meso i povrće, bamiju pa kuvajte još par minuta. Žumance razmutite sa kajmakom pa dodajte supi, uz mešanje. Služite toplo uz prilog po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()