Savršena za slavu ili doček Nove godine
Foto: Youtube printscreen, Natašine SlasticeDonosimo vam recept za Belu pitu, savršenu za praznike.
Kore:
Krema:
Dekoracija:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte mileram, jaja, šećer i omekšali margarin. Umesite glatko testo pa ga podelite na 5 jednakih delova. Oblikujte lopticu od svakog dela pa je pokrijte krpom. Razvucite svaku lopticu između dva pek papira. Zatim prebacite razvučenu koru sa papirom na pleh. Pecite koru 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponovite isti postupak sa još 4 kore. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećere, aromu vanile i 200 ml mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja pa skinite sa vatri dodajte prethodnu smesu. Zatim vratite na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Pokrijte fil prozirnom folijom pa pustite da se ohladi. Potom ga umutite sa margarinom, rendanom limunovom koricom i malo limunovog soka. Ređajte pitu redosledom kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora-cela pita. Pospite poslasticu šećerom u prahu ili kokosom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







