Oduševiće čitavu porodicu
Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas.
Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer imamo savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa.
Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje će vam osvojiti srce svojom teksturom i aromom.
U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i dobro promešajte. Ostavite kvasac sa strane da se aktivira.
U dublju činiju sipajte brašno, dodajte so, pa sve promešajte. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u brašno.
Umesite testo, energično ga izrađujući varjačom dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Nakon toga, ponovo premesite testo kako biste ga razradili, a zatim ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji još otprilike pola sata.
U tiganj sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Da biste sprečili da testo zalepi za čačkalicu, stavite jednu čačkalicu u zagrejano ulje (ovo je trik).
Premažite ruke malo uljem kako biste lakše oblikovali mekike rukama. Uzmite komade testa i formirajte mekike prema željenoj veličini.
Pažljivo stavljajte oblikovane mekike u tiganj i pržite ih oko 3 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvadite pržene mekike na tanjir obložen ubrusom kako bi upio višak ulja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.