Prste da poližeš
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo najjednostavniju, ali i najukusniju pitu sa sirom, bez mešnje i kora.
U činiju sipati mlako mleko, dodati šećer i kvasac, pa žicom razmutiti. Dodati ulje, jaje, brašno i zamesiti varjačom mekše testo. Pokriti ostaviti deset minuta pokriveno. Tepsiju obložiti pek papirom, pa je malo podmazati uljem.
Testo istresti u tepsiju i brašnjavim rukama ga poravnati na veličinu precnika 30 cm tepsiju. Izmešati oba sira.
Testo premazati umućenim jajetom, pa istresti oba izmešana sira i rasporediti.
Ostaviti da do ivica ostane za dva prsta širine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.
Ostaviti deset minuta da odstoji, pa peći u vrućoj rerni na 210 stepeni C, 30 minuta. Pokriti vruću pitu krpom pa je prohlađenu seći ili kidati rukama.
U videu u nastavku teksta pogledajte detaljniju pripremu pite sa sirom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.