Kažu i da je ukusniji od ledenih kocki, a ceo pleh košta samo 500 dinara
Foto: ShutterstockDonosimo recept za najkremastiji kolač koji ste probali, a ne morate ni paliti rernu. Radi se o poslastici od griza i bele čokolade na podlozi od keksa koja ima sve predispozicije da postane jedan od vaših najdražih kolača.
Petit kekse umakati u malo mleka i poređati na pleh dimenzija 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.
Odvojiti malo mleka od litra i pomešati s grizom i šećerom, a ostatak mleka staviti na vatru da zavrije.
U uzavrelo mleko umešati smesu s grizom te lagano kuvati dok se ne zgusne kao puding.
U vreli krem dodati belu čokoladu, promešati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađen krem. Krem istresti u kalup na petit keks.
Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml pavlake za šlag i premazati kolač.
Dodatno kolač možete posuti mlevenim lešnicima, orasima, bademima ili mlevenim keksom.
Dobro ohladiti, najbolje preko noći, prenosi Zadovoljna.hr.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







