Ona je sastavni deo praznične trpeze
Iz bakine kuhinje vam donosimo božićnu česnicu. Lako se pravi, struktura je mekanije od bilo koje kupovne, a ukus je božanstven,
Izmrviti kvasac, potom dodati 100 gr šećera. Kad nadođe i zapeni dodati jaje, mleko ulje brašno i so. Zamesite glatko testo 5-6 minuta.
Ostaviti da odmori 30 minuta pokriveno. Istresti testo na sto, obraditi malo rukama i iseći mali deo, a ostali deo razvući u krug i staviti u okruglu tepsiju 22cm obloženu pek papirom.
Iseći od ostatka testa uzane trake pa i uviti u valjak i uplesti u pletenicu, pa prekrstit pletenicom pogaču. Između stavite figurice po želji. Pokriti da malo poraste i premazati žumancetom.
Peći na 200 stepeni C 40 minuta, pred kraj pokriti folijom da sredina ne izgori. Premazite odozgo malo maslacom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.