Brzi doručak iz tiganja: Bakine lepinjice prste da poližeš

Možete ih spremati i za večeru, nema greške...

Autor: Web UNA TV
23.04.2025. 10:36
  • Podeli:
lepinjice bakina kuhinja-6808a636bd23e.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam sjajnu ideju za doručak, po receptu baka Jelene Petrović. Reč je o obroku iz tiganja, koji će vas svojim ukusom vratiti u detinjstvo i u sećanje na trpezu kod bake. 

Reč je o lepinjicama iz tiganja, koje su premekane i sočne. Možete ih spremati i za večeru, nema greške. Vrlo malo vremena ćete provesti u kuhinji, tako da ne brinite. 

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • kocka sira
  • 130 ml jogurta
  • 4 kašike ulja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za peciva
  • malo soli
  • ulje

 

Priprema:

Umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, jogurt, ulje, brašno sa praškom za pecivo, so i sve izjednačiti. Tiganj malo podmazati uljem i sipati tri kutlače  u zavosnosti od veličine tiganja. Rasporediti smesu, kao za deblju palačinku, pa poklopiti. 

Peći 3-4 minuta sa jedne strane, pa okrenuti i peći i sa druge strane. Tako su dobre i mekane lepinjice, fantastične za doručak.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()