Brzo se sprema, a uz to je i jeftino: Napravite za ručak specijalitet sa pilećom džigericom

Lagani letnji ručak

Autor: Web UNA TV
31.07.2024. 10:45
  • Podeli:
pileća džigerica bakina kuhinja-66a9f815b1c81.webp Foto: Bakina kuhinja

Pileću džigericu mnogi izbegavaju da spremaju ako imaju visok holesterol, ali ako je budete pravili sa povrćem makar ćete napraviti neki balans. Pileća džigerica važi za veoma ukusnu namirnicu, a i prilično jeftinu. Brzo se priprema i veoma je ukusno jelo. 

Danas vam donosimo recept baka Jelene Petrović, pratite bakine upute i nema šanse da vam ne uspe. 

Potrebno je: 

  • 400 g pileće džigerice
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 paprike
  • 1 veći paradajz
  • 2 čena belog luka
  • suvi začin
  • ulje
  • peršunov list

 

Priprema: 

U tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje sipajte džigaricu i pržite 10 minuta. Povadite na tanjir i tu dodajte sečeni luk na krugove i papriku sečenu. 

Kad omekani dodajte na kockice paradajz. Posle pet minuta vratite džigericu i pržite još malo. 

Posolite po želji. Servirajte uz rižoto ili krompir pire. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()