Ukoliko volite burek sa mesom ili sirom, vreme je da probate njegovu slatku verziju, pa napravite domaći sa jabukama.
Foto: YouTubePrintscreen/ Jelajelena PetrovicIako mnogi neće priznati da burek može biti sladak, mi vam predlažemo da probate ovu poslasticu, kako bi se uverili da je moguće.

Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljem.
Staviti prvu koru, poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru. Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku rendanih jabuka.
Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrosite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati.
Popskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni 40-50 minuta.

Ceo postupak pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







