Burek sa mesom i krompirom na Harisov način: Recept zbog kog ide voda na usta

Gosti su bili oduševljeni jelima u novom "Muštuluku"

14.12.2023. 15:20
  • Podeli:

Gosti Harisa Džinovića u emisiji "Muštuluk" na UNA TV bili su Ivana Selakov, Saša Kovačević i Dragan Brajović Braja, koji su osim u pesmi i razgovoru, uživali i u specijalitetima koje je domaćim ovom prilikom spremio za njih.

Domaće predjelo za 4 osobe:

  • Mladi sir 150g
  • Kajmak 150g
  • Dimljeni biftek 200g
  • Čeri paradajz 100g

Način pripreme:

Na odgovarajući tanjir poslužiti isečen mladi sir, kajmak i tanko sečen biftek i ukrasiti sa čeri paradajzom.

Glavno jelo: Burek

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Juneće mleveno meso (vrat i plećka) 600g
  • Juneća mlevena masnoća 100g
  • Crni luk 200g
  • Krompir 300g
  • Kore za pitu 500g
  • Suncokretovo ulje 50ml
  • Voda 50ml
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu

Za preliv:

  • Mileram 200g
  • Grčki jogurt 200g
  • Beli luk 3 čena

Način pripreme:

U odgovarajuću posudu staviti meso sa dodatkom masnoće, crni luk iseći sitno, a krompir na kockice i dodati sve u posudu sa mesom. Dodati biber, so i malo vode, da se masa ne bi skupila.

Uljem podmazati pleh i ređati masu na početak svake kore, urolati je i tako ponoviti više puta, dok se ne potroši sva smesa. Poređane kore premazati uljem i peći na 220 stepeni 20-25minuta.

Preliv:

Beli luk sitno iseckati ili izgnječiti i dodati u posudu sa pomešanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjediniti i servirati pored bureka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()