Caka majstora: Otkrivamo kako da vam pečeni krompir ima hrskavu koricu i meku unutrašnjost

Uz ovaj trik imaćete savršeni pečeni krompir

29.03.2023. 14:01
  • Podeli:
Krompir-6419bdfee1ef0.webp Foto: Youtube Printscreen / Kitchen Sanctuary

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata i tome slično.

Naravno, svi ga vole kao prilog, a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost.

Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. 

Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

  • Podeli: