Savršeno za doručak ili užinu
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo cimet čvor pecivo, kom niko nije mogao odoleti.
U vanglu staviti nadošli kvasac, dodati žumance, brašno soli ulje i zamesiti glatko testo.
Odmoriti pa razviti veliki pravougaonik. Sastaviti maslac i cimet i izjednačiti. Testo razviti u pravougaonik i premazati pavlakom i cimetom
Preklopiti tri puta. Malo pritisnuti rukama i seći na trake širine prsta.
Svaku traku malo razvući rukama, uviti oko tri prsta, a kraj provući kroz otvor i formirati čvor. Ređati u podmazani pleh i pokriti da odmori 15 minuta.
Premazati belancetom, pa posuti tucanim kockama šećera. Peći na 220 stepeni C, oko 20 minuta da porumeni. Po želji posuti prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.