Cimet čvor pecivo sa nadevom iz bakine kuhinje: Mekano i ukusno

Savršeno za doručak ili užinu

12.10.2023. 08:20
  • Podeli:
bakina kuhinja-65278d3c689da.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo cimet čvor pecivo, kom niko nije mogao odoleti.

Za originalno testo potrebno je:

  • 125 gr maslaca
  • 50 mleka
  • 1 jaje
  • 50 gr kvasca
  • 100 gr šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • malo soli
  • 1 kg brašna

 

Za nadev:

  • 75 gr maslaca
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike cimeta

 

Foto: Bakina kuhinja

Bakin sastav:

  • 250 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 žumance
  • 500 gr brašna
  • 40 ml maslinovog ulja

 

Za premaz:

  • 1 kašika maslaca ili margarina
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica cimeta
Foto: Bakina kuhinja


Priprema na bakin način:

U vanglu staviti nadošli kvasac, dodati žumance, brašno soli ulje i zamesiti glatko testo.

Odmoriti  pa razviti veliki pravougaonik. Sastaviti maslac i cimet i izjednačiti. Testo razviti u pravougaonik i premazati  pavlakom i cimetom 

Preklopiti tri puta. Malo pritisnuti rukama i seći na trake širine prsta.

Svaku traku malo razvući rukama, uviti oko tri prsta, a kraj provući kroz otvor i formirati čvor. Ređati u podmazani pleh i pokriti da odmori 15 minuta. 

Premazati belancetom, pa posuti tucanim kockama šećera. Peći na 220 stepeni C, oko 20 minuta da porumeni. Po želji posuti prah šećerom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()