Čizkejk od vanile i borovnice: Kremasti desert za pravo uživanje

Obožavaćete ga

22.12.2024. 13:10
  • Podeli:
shutterstock čizkejk sa borovnicom-6767f90828951.webp Foto: Shutterstock

Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 g istopljenog putera
  • 2 kesice vanil šećera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 400 g kisele pavlake
  • 250 g sitnog sira
  • 200 ml pavlake za šlag
  • 3 kesice želatina
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 šolja šećera u prahu

Za preliv:

  • 7 kašika slatka od borovnica
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()