Čizkejk sa lavandom: Klasik na drugačiji način - ukus koji se pamti

Još kremastiji od klasičnog

14.11.2024. 13:28
  • Podeli:
shutterstock_ lavanda čizkejk torta sa lavandom-6735e9979f07e.webp Foto: Shutterstock

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 150 g maslaca
  • 300 g keksa

Za fil:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 60 g soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 2 g suvih cvetova lavande 
  • 50 g borovnica 

Za slatku pavlaku:

  • 700 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. 

Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()