Sočan i sladak, uzećete parče više
Foto: PixabayDonosimo vam recept za klasik na malo drugačiji način - čizkejk sa pomorandžom.
Za koru:
Za beli fil:
Za voćni fil:

Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže i maslacem. Na dno kalupa za torte izlijte smesu. Isecite keks na polovine pa ga rasporedite po obodima kalupa. Slatku pavlaku umutite sa kremfiksom. Zasebno umutite sir sa šećerom u prahu. Spojite oboje, a jednu kesicu želatina prelijte sa 4 kašike hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Želatin zagrejte do tačke ključanja pa sipajte u smesu sa slatkom pavlakom i sirom. Potom sve dobro promešajte. Dve oljuštene i očišćene pomorandže secite na sitne kocke pa dobro promešajte.Preko kore od keksa ravnomerno rasporedite beli fil. Dve pomorandže ogulite i isecite na kocke pa stavite u šerpu i sipajte 2dl vode i 5 kašike šećera. Pustite da provri oko 10-15 minuta, pa kašikom ispasirajte pomorandže. Puding od vanile razmutite u 1dl vode pa dodajte u voće i dobro promešajte. Pustite sat vremena da se prohladi. Preko belog fila rasporedite prohlađen fil. U frižideru ostavite čizkejk bar 3 sata pre služenja. Kolač dekorišite otopljenom čokoladom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







