Ćufte u gnezdu: Fantastična kombinacija koja se može napraviti na dva načina

Obožavaćete ih

24.09.2023. 10:01
  • Podeli:
bakina kuhinja ćufte 1-650fea17bc8fe.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo ćuftice u gnezdu. Fantastična kombinacija koja se može napraviti na dva načina, a gotovo je omiljeno jelo u domaćinstvima širom Srbije.

Potrebno je:

  • 300 gr ml mesa
  • komadić hleba u mleku oceđeno
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica ml paprike
  • malo mlevenog bibera
  • 1 jaje
  • po želj mala glavica crnog luka 
  • so
  • ulje
  •  
  • 3 veća krompira
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica gustina
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesiti rukama ćuftice. Skuvati krompir, dodati soli i malo ulja, pa mikserom malo umutiti. 

Tepsiju podmazati uljem, kašikom vaditi pire, stavljajte po kašiku, formirati udubljenje i tu stavljati ćufte. Mogu se staviti u rernu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta, 

Po želji prelite sa kuvanim paradajzom u koji ste dodali gustin i vodu, zatim izjednačite malo. 

Dodati i malo ulja. Sve preliti i peći na 220 stepeni. Uživajte u sjajnom ukusu!

U video u nastavku teksta možete detaljnije pogledati pripremu ovog jela.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()