Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Foto: shutterstockSok od cvekle lek je u tečnom stanju od koga imunitet samo jača! Dobro obratite pažnju na recept koji naši stari znaju napamet:

Cvekle operite, oljuštite, a potom izrežite na kolutove.
Šerpu napunite sa tri litara hladne vode, pa kuvajte dok ne proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još otprilike 30 minuta.
Sklonite sa šporeta, pa izvadite cveklu.
U šerpu dodajte šećer, pa mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte vanilin šećer i limuntus, mešajući dok se sastojci ne sjedine.
U oprane i sterilisane staklene flaše sipajte vruć sok i dobro ih zatvorite.
Nakon što se sok ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u frižider.
Od date količine dobićete nekoliko litara soka koji možete razmutiti po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







