Ukusna i puna vitamina
Foto: Bakina kuhinjaDanas vam iz bakine kuhinje donosimo savršen recept za zimnicu koji ćete obožavati u mesecima koji dolaze.
Poparena cepkana paprika, čvrsta čitavu godinu i duže.

Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so šećer, biber u zrnu i provreti na šporetu. Papriku preliti pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima pa je mešati svakih pola sata jedno 3-4 puta.
Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohlađene tegle ređati papriku i pritiskati. Između stavljati celerov list.
Kad se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g, dobro izmešati i preliti papriku.

Staviti plastične pritiskače i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
Ukoliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, uključite rernu na 90 stepeni, 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati u tegle.
U vidu u nastavku teksta detaljnije pogledajte pripremu ovih paprika.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







