Da ne jurite svako jutro u pekaru: Spremite beskvasni hleb kod kuće kao profesionalac

Brz i jednostavan recept

05.12.2024. 06:45
  • Podeli:
hleb beli pixabay-675034e2915b4.webp Foto: Pixabay

Hleb bez kvasca se jednostavno priprema i predstavlja zdravu i hranjivu alternativu klasičnim hlebovima.

Može se pripremiti sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo ili pivom, a osobe intolerantne na gluten obradovaće činjenica da postoje i brojni recepti za bezglutenski hleb bez kvasca. 

Evo jednog brzog i jednostavnog recepta za hleb bez kvasca za koji će vam biti potrebni soda bikarbona i jogurt.

Sastojci

  • belo pšenično brašno – 500 g
  • jogurt – 360 g
  • voda – 90 ml
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli


Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. 

Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa prosejte smesu u veću posudu. Dodajte šećer i so. Umutite jogurt sa vodom i dodajte u suve sastojke. Brzo izmešajte sve sastojke.

Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom. Pospite ruke brašnom i oblikujte testo u veknu, koja će biti prilično lepljiva.

Pospite veknu brašnom, zarežite je nožem u obliku krsta na vrhu i stavite u zagrejanu rernu.

Pecite svoj beskvasni hleb 40 do 45 minuta na 200 stepeni.

Ohladite pre sečenja i serviranja i poslužite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()