Brz i jednostavan recept
Hleb bez kvasca se jednostavno priprema i predstavlja zdravu i hranjivu alternativu klasičnim hlebovima.
Može se pripremiti sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo ili pivom, a osobe intolerantne na gluten obradovaće činjenica da postoje i brojni recepti za bezglutenski hleb bez kvasca.
Evo jednog brzog i jednostavnog recepta za hleb bez kvasca za koji će vam biti potrebni soda bikarbona i jogurt.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa prosejte smesu u veću posudu. Dodajte šećer i so. Umutite jogurt sa vodom i dodajte u suve sastojke. Brzo izmešajte sve sastojke.
Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom. Pospite ruke brašnom i oblikujte testo u veknu, koja će biti prilično lepljiva.
Pospite veknu brašnom, zarežite je nožem u obliku krsta na vrhu i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite svoj beskvasni hleb 40 do 45 minuta na 200 stepeni.
Ohladite pre sečenja i serviranja i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.