Domaća pica sa punjenim ivicama: Slasno savršenstvo kom niko ne može odoleti

Brašno, mleko, jaja, suhomesnato i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu picu

10.02.2024. 11:55
  • Podeli:
Instagram printscreen, ashpaziy_khalagh, pica punjena-65c747d7c0165.webp Foto: Instagram printscreen, ashpaziy_khalagh

Ukoliko ste ljubitelj pice, sigurni smo da će vam se ova posebno dopasti.

Potrebni sastojci:

  • 450 grama brašna
  • 200 g mleka
  • 2 jaja
  • 50 grama margarina
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika susama
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g suhomesnatog po izboru
  • 10 viršli
  • 1 paradajz

Priprema:

U toplo mleko dodajte šećer, brašno, so, otopljeni margarin, jaje i umesite mekano testo. Ostavite da malo odstoji, pa dignuto testo oblikovati i urolati sa viršlama, po ivici, kao što je prikazano na snimku. Premazati jajetom urolani deo i posuti susamom.

Po sredini rasporedite kečap i pospite rendanim sirom. Odgore poređajte suhomesnato i paradajz.

Stavite u rernu na 200 stepeni, na 20-25 minuta. Malo pre nego što bude gotovo, pospite rendanim sirom i ostavite dok se ne istopi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()