Bolja nego iz bilo koje pekare
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo pitu sa sirom. Najbolja je kada se prelije, a u nastavku teksta otkrijte kako je mižete napraviti.
Izmešati sir i pavlaku, dodati malo praška za pecivo.
U činiju sipati kiselu vodu malo praška za pecivo ulje i izmešati. Raširiti prvu koru na sto pa je premazati kiselom vodom i uljem.
Staviti drugu preko pa i nju premazati. Na dno staviti puni kašiku sira pa raširiti do kraja i uviti u tanku rolnicu.
Ređati u okrugli podmazani pleh ili obložen i podmazan pek papirom. U posudu razbiti jaja, dodati jogurt, 1/2 praška za pecivo i malo ulja. Sve žicom malo izmutiti pa preliti preko pite.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.