Domaća pita sa sirom iz bakine kuhinje: Najbolja kada se prelije

Bolja nego iz bilo koje pekare

20.12.2023. 10:00
  • Podeli:
bakina kuhinja pita sa sirom-6582a7356c6d3.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo pitu sa sirom. Najbolja je kada se prelije, a u nastavku teksta otkrijte kako je mižete napraviti.

Potrebno je:

  • 200 gr sira
  • 500 gr tanjih gotovih kora
  • 100 ml kisele vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta

Priprema:

Izmešati sir i pavlaku, dodati malo praška za pecivo.

U činiju sipati kiselu vodu malo praška za pecivo ulje i izmešati. Raširiti prvu koru na sto pa je premazati kiselom vodom i uljem.

Staviti drugu preko pa i nju premazati. Na dno staviti puni kašiku sira pa raširiti do kraja i uviti u tanku rolnicu.

Ređati u okrugli podmazani pleh ili obložen i podmazan pek papirom. U posudu razbiti jaja, dodati jogurt, 1/2 praška za pecivo i malo ulja. Sve žicom malo izmutiti pa preliti preko pite.

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()