Domaći hleb gotov za 30 minuta: Jednostavno jelo iz bakine kuhinje će vam spasiti dan

Mekan i ukusan

13.06.2024. 08:25
  • Podeli:
pogača, hleb, bakina kuhinja 1-666a8ef0899fc.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo jednostavan recept za domaću brzu pogaču.

Potrebno je:

  • lonče od 200 grama
  • 2 lončića hlebnog brašna
  • 2  lončića kukuruznog brašna
  • 1 lonče jogurta ili mleka
  • 50 ml ulja
  • 10 grama kvasca
  • 1 prašak za pecivp
  • so
  • 1 šaka suncokretovog semena
  • 1 šaka lanenog semena
  • još mleka do određene ređe gustine
Foto: Bakina kuhinja


Priprema:

U činiju razbiti i žicom malo umututi jaja.

Dodati  rastopljeni kvasac, ulje, jogurt ili mleko, obe vrste brašna i prašak za pecivo.

Odozgo staviti semenke, so, izmešati dodavajući još malo mleka ili kisele vode. Testo mora da bude malo ređe. Sipati u veći pleh obložen pek papirom.

Ostaviti na toplom dok se rerna ne urgreje. Peći na 220 stepeni C 35-40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()