Domaći hleb iz šerpe: Jednostavno do najmekanijeg testa

Bolji nego iz bile koje pekare

28.09.2023. 16:38
  • Podeli:
q1cf-651586686084c.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo domaći hleb iz šerpe.

Potrebno je:

  • 500 ml mlake vode
  • 20 gr svežeg kvasca
  • soli malo i šećera
  • 3 kašike ulja
  • 7 šoljica ravnih brašna (šoljica od 200 gr)
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U 100 ml mlake vode dodati jednu kašičicu šećera i izmrvljen kvasac. Kad zapeni sipati u dublju posudu i ostatak vode.

 Dodati brašno, so, ulje i zamesiti glatko testo. Mesiti oko 5-6 minuta. Pokriti i ostaviti 30 minuta da poraste. Premesiti, pa ga ponovo pokriti i ostaviti 15 minuta. 

Šerpu obložiti pek papirom pa testo još malo oblikovati u rukama i staviti u šerpu. Oštrim nožem napraviti krst preko hleba i zaseći ga. 

Foto: Bakina kuhinja

Pustiti ga da opet naraste oko 15 minuta.

Poklopiti ga nekom činijom koja može u rernu i peći oko 30 minuta na 220 stepeni. 

Otklopiti i peći jos 30 minuta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()