Bolji nego iz bile koje pekare
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo domaći hleb iz šerpe.
U 100 ml mlake vode dodati jednu kašičicu šećera i izmrvljen kvasac. Kad zapeni sipati u dublju posudu i ostatak vode.
Dodati brašno, so, ulje i zamesiti glatko testo. Mesiti oko 5-6 minuta. Pokriti i ostaviti 30 minuta da poraste. Premesiti, pa ga ponovo pokriti i ostaviti 15 minuta.
Šerpu obložiti pek papirom pa testo još malo oblikovati u rukama i staviti u šerpu. Oštrim nožem napraviti krst preko hleba i zaseći ga.
Pustiti ga da opet naraste oko 15 minuta.
Poklopiti ga nekom činijom koja može u rernu i peći oko 30 minuta na 220 stepeni.
Otklopiti i peći jos 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.