Priprema je veoma brza, što je u današnje vreme veoma bitno
Kada vam ponestane ideja za nešto novo i neisprobano, mi ih uvek imamo. Nema osobe koja ne obožava palačinke, međutim, ove su nešto drugačije.
Palačinke od tikvica mogu biti bilo koji vaš obrok - brzinski doručak, ceo ručak ili njegov ukusan deo, kao i lagana večera.
Lako se spremaju, ne oduzima mnogo vremena, a ukus je - pa, savršen. Odlične su ako se jedu samo, a možete ih kombinovati i sa nekim dodacima.
Naši predlozi su tartar sos, pavlaka, šunka, paradajz ili sve to zajedno.
- 30 minuta
- 450 g brašna
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 tikvica srednje veličine
- so, biber po ukusu
U posudu sipajte mleko, dodajte jaja, pa sve to umutite žicom.
Potom dodajte brašno u koje ste prethodno stavili i zamešali prašak za pecivo.
Ponovo sve izmešajte da smesa postane homogena. Dodajte po ukus so i biber.
Na kraju u testo izrendajte jednu tikvicu.
Opet sve pomešajte da se lepo sjedini.
Stavite malo ulja na tiganj da se zagreje. Sipajte smesu, kao što to radite za palačinke. Ispecite najpre jednu, pa drugu stranu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.