Doručak za šampione: Omlet s brokolijem i slaninicom gotov za 10 minuta

Zanimljiva ideja, naročito za klince koji ne vole brokoli, ali vole jaja i slaninu

30.04.2024. 07:00
  • Podeli:
omelt-662f5f035e658.webp Foto: Youtube/Printscreen/@HellySimpleRecipe

Ovaj jednostavni obrok od svežih jaja je prava rapsodija ukusa, idealna za one koji žele nešto drugačije na svom jutarnjem meniju. Omlet s brokolijem, slaninom i kačkavaljem kombinuje finu teksturu brokolija s pikantnim notama hrskave slanine, dodajući slojevitost ukusa sa bogatim, kremastim kačkavaljem. Jaja, savršeno umućena, služe kao osnova koja sve sastojke povezuje u harmoničan obrok.

Povećavajući nutritivnu vrednost, brokoli dodaje ne samo boju i teksturu, već i vitamine i minerale, čineći ovaj omlet odličnim izborom za početak dana. Slanina, sa svojom aromom i hrskavošću, unosi zadovoljstvo u svaki zalogaj, dok kačkavalj, s topivim i blago slatkastim karakterom, zaokružuje celokupno jelo, čineći ga neodoljivo privlačnim.

Začini dodaju lagani štih pikantnosti, koji se savršeno slaže sa blagom slatkoćom brokolija i kačkavalja. Korišćenje maslinovog ulja ili masti u pripremi čini omlet bogatijim i daje mu dodatnu aromu. Ovo jelo možete poslužiti sa sveže iseckanim peršunom za dodatni osvežavajući ukus, što ga čini savršenim za svaku priliku, bilo da je to brzi doručak ili opušteni vikend branč.

Sastojci:

  • 300 g brokolija
  • 4 jaja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 50 g mocarele
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašika pavlake
  • 40 g pečene seckane slanininice
  • so, crni biber
  • 1 prstohvat mlevene crvene paprike
  • maslinovo ulje ili puter

Priprema:

Brokoli operite, pa cvet bez drške izrendajte.

Slaninu iseckajte i propržite na tiganju bez ulja da postanu hrskav mrvice.

Sipajte brokoli u tiganj te dodajte jaja, sitno seckane crni i beli luk, mrvice slaninice, rendani kačkavalj, mlevenu crvenu papriku, so i biber, sve vreme mešajući.

Nauljite tiganj i ubacite dobijenu smesu. Rasporedite je špatulom da po celom dnu tiganja i pecite poklopljeno 5 minuta.

Otklopite, poklopite tanjirom, pa uz pomoć njega prebacite omlet na drugu stranu da se peče, kao što je prikazano u donjem videu.

Rasporedite odozgo rendani kačkavalj, poklopite i kuvajte tri minuta poklopljeno.

Gotovo začinite sitno seckanim svežim peršunom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()