Džem od kruške i vanile: Mirisni namaz koji ćete obožavati

Aroma vanile daje poseban šmek

23.10.2024. 18:31
  • Podeli:
shutterstock_ džem od kruške kruška-6718f0c4690a0.webp Foto: Shutterstock

Jesen je period godine kada se sprema zimnica, a mi vam donosimo recept za džem od kruške i vanile.

Potrebno je:

  • 2 vanilina šećera
  • 400 ml soka od limuna
  • 2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 1 kg smeđeg šećera

Priprema:

Vrućom vodom i deterdžentom dobro operite tegle. Zatim ih isperite, ocedite i stavite u zagrejanu rernu.  Pomešajte vanilin šećer sa 100 ml limunovog soka, pa mešajte, sve dok se ne istopi. U šerpu sipajte 570 ml vode pa stavite kruške, limunov sok sa vanilinim šećerom, i kuvajte na tihoj vatri, 35 minuta. 

Umešajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer pa pojačajte temperaturu. Kad provri kuvajte još 35 minuta, uz često mešanje. Sipajte ostatak limunovog soka pa kuvajte još 5 minuta. Prespite u posudu i ostavite još 10 minuta. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()