Kiš loren je vrsta pite, a pravi se od sastojaka koje svi vole
Recept za kiš loren nam dolazi iz Francuske i to je zapravo slana pita koja se pravi od prhkog testa, sa filom od slanine, šunke, pavlake i jaja. Ovo su osnovni sastojci za čuvenu pitu, a danas postoji milion različitih recepata, a u nadev možete da dodajete sastojke po želji.
Mi vam predlažemo da isprobate i recept za kiš loren sa spanaćem i pečurkama, a sigurni smo da će vam se dopasti.
Priprema
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada on omekša dodajte sekcane pečurke, a posle par minuta i mleveni beli luk, timijan i tucanu papriku. Lepo promešajte, pa posolite i pobiberite. Dodajte i spanać i sve lepo promešajte.
Ostavite da par minuta na šporetu, pa sklonite sa strane.
Napravite nadev sa jajima. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Zatim dodajte začine i sve dobro sjedinite.
Ravucite lisnato testo, pa ga lepo utisnite u kalup. Sipajte jedan, pa drugi nadev i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.