Gibanica kojom ćete se oduševiti: Prava domaćinska, baš po bakinom receptu

Uživajte uz čašu kiselog mleka ili jogurta.

Autor: Web UNA TV
31.01.2025. 11:19
  • Podeli:
gibanica bakina kuhinja-679ca38d71b41.webp Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 150- 200 g sira
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • 300 g tanjih kora

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo, pa izjednašiti žicom. Dodati sir, pa ga malo viljuškom izdrobiti. Ponovo sve lepo izmešati. 

Tepsiju obložiti pek papirom ili je samo premazati. Prvu koru premazati samo uljem, a posle svaku premazati nadevom. Tako 6-7 kora jednu preko druge. Uviti u rolat, pa oštrim nožem poseći na komadne rolate i ređati u pleh. 

Ovo je pola mere. Ako želite još jedan rolat povećajte sve duplo. Isečene rolate malo raširiti prstima,  a između možete staviti po jednu koru zgužvanu i umočenu u nadev.

Pokriti korama i svaku premazati ostatkom nadeva. Odozgo pobacajte semenke i pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta.

Pred kraj pokriti folijom. Možete je okrenuti i seći slobodno vrelu.

Uživajte uz čašu kiselog mleka ili jogurta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()