Kremasta, ukusna i brza
Nenajavljeni gosti? Imamo rešenje i za to, ova torta se ne peče, a gotova je za 15 minuta.
Napolitanke su popularni slatkiš, ali mogu da se koriste i kao dodatak nekim slatkišima, da bi se dobio dobro poznati krispi efekat.
Donosimo vam recept za preukusnu tortu kojom ćete očarati goste.
Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup, gde ćete je rasporediti kao koru.
Belanca umutite, pa im dodajte prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
Polovinu smese prelijte preko napolitanki. U drugu polovinu sipajte kakao i mutite.
Čokoladni fil prelijte preko belog. Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
Ostavite u frižider na pola sata.
Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.