Ovo je jedan od onih brzih recepata za koju uopšte nije važno kada ćete ih jesti, pošto će – topli ili hladni – uvek biti ukusni
Mnogi obožavaju klasične pohovane tikvice, uvaljane u brašno i jaja i tako pržene. Ovaj recept je, međutim, nešto drugačiji, ali je ukus svakako jednako bogat.
Ovo je jedan od onih laganih i brzih recepata za koju uopšte nije važno kada ćete ih jesti. Uštipci ili kroketi od tikvica će uvek biti ukusni.
Operite tikvice, pa ih izrendajte. Posolite i ostavite ih da odstoje u cediljki neko vreme, idealno do pola sata, ali možete i kraće.
Nakon što ocedite višak vode, prebacite ih veću posudu. Umutite jaja, brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo. Obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.
Sipajte ulje u zagrejan tiganj, pa kašikom vadite testo i stavljajte ga na vrelo ulje. Ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Služite ih sa sirom, jogurtom ili uz neku sezonsku salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.