Gurmanska musaka iz bakine kuhinje: Nepogrešiv recept kog vam nikad neće biti dosta

Musaka nad musakama, nepogrešiv gurmanluk dok jedete nikad dosta

13.05.2024. 12:22
  • Podeli:
musaka, bakina kuhinja-6641e8b68b7de.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept gurmansku musaku koja će vas oboriti s nogu.

Potrebno je:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 50 gr suve slanine dimljene
  • 4 jaja
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 2 tikvice
  • so
  • biber 
  • aleva paprika
  • 4-5 kašika brašna
  • 100 gr prezli
  • 2 šargarepe
  • 1 pavlaka 200 gr.
  • malo kačkavalja
  • malo mleka
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • suvi začin
  • ulje
  • po želji tucana ljuta
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tikvicu očistiti pa posoliti da omekne pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove pa propržiti, dodati suvu slaninu na kockice i mleveno meso.

Pržiti pa dodati mlevenu papriku, mleveni biber i suvi začin. Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie dva jaja. Pleh podmažite   uljem. Listove tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i ređati u pleh.

Foto: Bakina kuhinja

Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takođe provlačite kroz brašno, jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom i preliti i protresti da padnu sa strane i dno.

Odozgo narendajte kačkavalj pa u rernu na 200 stepeni C 40-50 minuta da lepo porumeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()