Musaka nad musakama, nepogrešiv gurmanluk dok jedete nikad dosta
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept gurmansku musaku koja će vas oboriti s nogu.
Tikvicu očistiti pa posoliti da omekne pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove pa propržiti, dodati suvu slaninu na kockice i mleveno meso.
Pržiti pa dodati mlevenu papriku, mleveni biber i suvi začin. Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie dva jaja. Pleh podmažite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i ređati u pleh.
Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takođe provlačite kroz brašno, jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom i preliti i protresti da padnu sa strane i dno.
Odozgo narendajte kačkavalj pa u rernu na 200 stepeni C 40-50 minuta da lepo porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.