Prelepi kolači, jako dobrog ukusa
Sezona je slava i pripreme sitnih kolača, tako da je ovo jedan takav recept, idealan za slave. Ovaj kolač je veoma popularan na srpskim trpezama i traže ga i gosti, ali i domaćice.
Na svečanostima i proslavama, uglavnom prvi nestane sa tanjira - preukusan je i interesantan.
Po izgledu, veoma je dekorativan, tako da će vam tacna sa kolačima biti izuzetno lepa na oko.
Smokve staviti u toplu vodu da odstoje 10-15 minuta. Maslac omekšati, pa izmešati sa istopljenom čokoladom. U mleveni keks i orahe dodati otopljen maslac i sipati vreo sok i 100 grama šećera u prahu i sve izjednačiti.
Smokve izvaditi iz vode, pa nožem malo zaseći i ubaciti cela jezgra oraha.
Uzeti 1 kašiku izmešanog keksa, pa u sredinu ubaciti smokvu sa jezgrom oraha. Oblikovati lopticu u rukama i uvaljati u seckane ili mlevene orahe.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru, pa iseći na polovine, može i četvrtine.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.