Ideja za ručak: Sočni podvarak na starinski način

Za pripremu ovog jela biće vam potrebno nešto više od dva sata

28.02.2023. 15:30
  • Podeli:
Podvarak 1-63ef73d0bda0c.webp Foto: YouTubePrintscreen/ Home Made Recipes

Podvarak je jedno od najukusnijih zimskih jela. Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvek oni starinski i jednostavni.

Sastojci

  • oko 2,5 kg kiselog kupusa
  • oko 200 ml ulja
  • meso po izboru
  • 1/2 kašike suvog začina
  • 1 kašika crvene, sitne paprike
  • 1/2 kašike peršunovog lista
  • nekoliko listova lovora

 

Priprema

U tiganju zagrejati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i sveže meso da se proprže sa svih strana.

Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac. Kada se ulje zagrejalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži. U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi lepio. 

Pržiti 20 minuta, a nakon što je upržen, sjediniti ga sa mesom. U glinenu posudu ili lonac ređati, red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.

Odozgo treba da je kupus. U toku ređanja dodati lovorov list. Prekriti sve aluminijumskom folijum, pa izbušiti višljuškom nekoliko rupica na foliji.

Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni. Posle sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta. 

Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.

Ceo postupak pogledajte u videu:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()