Poslužite toplo uz sezonsku salatu
Ovo jelo, koje je nekada bilo obavezno na svečanim prazničnim trpezama u Hrvatskoj i Sloveniji, poslednjih godina sve je popularnije i na našim prostorima.
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.
Ćureće meso isecite na kockice i dinstajte na umereno zagrejanom ulju dok meso ne porumeni.
U veću šepru sipajte vodu, posolite i stavite na šporet da provri.
U posudu sipajte pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, vegetu, biber i izmešajte kuvarskom žicom.
Vatrostalnu posudu ili pleh podmažite uljem.
1/3 mlinaca nakratko potopite u provrelu vodu, izvadite rupičastom francuskom kašikom i prekrijte dno posude ili pleha.
Zatim mlince prelijte pripremljenim sosom, dodajte ćureće meso i izdrendajte 100 g kačkavalja.
Ponovite postupak dok ne iskoristite preostale mlince.
Na kraju poslednji red mlinaca prelijte sa preostalim sosom i stavite rendani kačkavalj.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta dok kačkavalj ne porumeni.
Kada su pečeni izvadite iz rerne i ostavite 10 minuta da se malo prohlade kako biste ih lakše isekli.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.