Jednostavan trik kako da hrana ne prska iz tiganja: Potrebno je uraditi samo jednu stvar

Pre sipanja ulja u tiganj stavite so

12.02.2025. 18:32
  • Podeli:
ulje, prženje, ishrana, tiganj, zejtin, priprema hrane - profimedia-66002f6f790db.webp Foto: Profimedia

Prilikom pripreme neke hrane, potrebno je da dobro zagrejemo ulje, a ako stavljamo da pržimo nešto što je tek izvađeno iz frižidera, onda je neminovno da će krenuti ulje da prska iz tiganja, pa postoji bojazan da ćemo se ispeći.

Zaboravite više na te potencijalne "povrede" pored šporeta, jer od sada ćete stalno primenjivati ovaj trik. Sve što je potrebno jeste da pre sipanja ulja u tiganj, stavite so, odnosno posolite prazan i hladan tiganj.

So će pokupiti svu vlagu kada stavite hranu da pržite, pa zato i neće biti moguće da hrana prska iz tiganja, piše "Yahoo".

Prskanje se javlja tokom prženja kada se isparena voda iz hrane pomeša sa vrelim uljem, dok je para podmukli antagonizator, koji podstiče ulje da puca, bubri i prska svuda. 

Kao apsorber vlage, so minimizira količinu vode koja dolazi u kontakt sa uljem i ograničava to reakciono prskanje. Ovaj trik je pogodan samo za prženje u tiganju, dok nije dobro za šerpe.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()