Idealan uz popodnevni čaj ili kafu
Mramorni kuglof je jednako reprezentativan kolač i za svečaniju nedeljnu trpezu ali sasvim je u redu da ga napravite i u toku nedelje kao kolač koji se slaže sa popodnevnim čajem ili kafom.
Sam kolač je, iako vrlo ukusan, jednostavan a na pijedestal neobičnih poslastica stavlja ga oblik.
Dakle, ako još nemate, nabavite kalup za kuglof, korstiće vam i za druge kolače.
Sam se kuglof pravi vrlo lako, a ovaj iz bakine kuhinje je savršen - zapišite recept, trebaće vam.
U mikser staviti maslac, sećer, pavlaku i miksati. Dodati ulje, koricu limuna, jedno po jedno jaje.
Dodavati brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Izmiksano testo podeliti. U 1/3 testa staviti istopljenu čokoladu, a u svetliji deo suvo grožđe.
Kuglof podmazati uljem, ako je silikonski, ako je teflonski posuti i brašnom.
Dodavati u krug svetlo i tamno testo preko kašikom, tako do vrha. Izravnati i peći na 180 stepeni sat vremena ili na 200 stepeni 50 minuta.
Ostaviti da se prohladi, pa ga seći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.