Priprema gotova za 20 minuta
Ono što volimo kod nemogućeg kiša je to što za njega nije potrebna osnova od lisnatog testa - jednostavno pomešate sve sastojke zajedno, sipate u posudu i to je to - prosto kao pasulj.
Tokom pečenja formira se fina zlatna korica u kojoj ćete uživati. Iz tog razloga i činjenice da mu je potrebno samo 20 minuta za pripremu i pregršt zdravih sastojaka.
Ovo definitivno preovladava kao jedna od naših omiljenih lakih večera i najboljih priloga uz ručak.
Štaviše, možete ga napraviti unapred i zamrznuti do dva meseca.
Zagrejte rernu na 200°C. Podmažite odgovarajuću posudu, ne bi bilo loše da bude dubine oko 4cm i 24cm prečnika, ali nije nužno, koristite šta imate.
Zagrejte ulje u teflonskom ili nekom drugom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, kobasice i papriku. Kuvajte, često mešajući, 4 do 5 minuta ili dok blago ne omekša. Sklonite sa vatre i stavite 5 minuta da se prohladi.
Umutiti jaja, mleko i brašno u činiji dok se dobro ne sjedine. Sjedinite mešavinu sa kobasicama i sir. Začinite solju i biberom.
Sipajte smešu u posudu za u kojoj ćete peći kiš. Pecite 45 do 50 minuta ili dok se ne stegne u sredini. Ostavite da odstoji 10 minuta. Poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.