Šta je zima bez dobre sarme
Bez obzira da li pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama. Zima ne može da prođe bez sarmi, a budući da se često služe kao predjelo u svečanim prilikama, ovih pet saveta će vam pomoći da uvek budu ukusne.
U sezoni praznika i slava mota se puno sarmi, a svi žele da one ostanu cele tokom kuvanja. Ako ste početnica u kuhinji, ili iskusna domaćica, saznajte koji je najbolji način da umotate sarme tako da se one nikada ne raspadnu.
Ovaj savet možete da primenjujete i kada rolate sarme od kisleog kupusa, zelja, prolećne rolnice i sve druge urolane vrste hrane.
Listove kupusa isperite i isecite koren, pa na ivicu stavite nadev od mlevenog mesa.
Urolajte, pa prstom uvucite ivice sa obe strane ka unutra.
Ovako se sarme nikada neće raspasti tokom kuvanja i izgledaće savršeno kada ih poslužite, prenosi Super žena.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.