Neki se odluče za kupovno, ali svi će se složiti da je najlepše ono koje samo napravimo
Foto: ShutterstockBez slavskog žita nema slave. Evo kako da ga sami napravite kod kuće po savetima iskusnih domaćica. Donosimo vam jednostavan recept.

Žito otrebiti od nečistoća, potopiti preko noći i ujutru odliti tu vodu, pa staviti da se kuva. Kad provri, opet odliti vodu. Tako uraditi jos dva puta, pa kuvati sat i po. Poklopiti dobro, pa šerpu umotati u ćebe i ostaviti preko noći, do sutra ujutru. Kad je žito odstojalo u šerpi, ocediti, malo isprati hladnom vodom, pa rasprostrti na veliki pleh (lim) od rerne, na primer,pokriven čaršavom da se žito dobro osuši. Samleti na mašini za meso, zaboravite blender i slično. Onda rukama umesati orahe i šećer, kao i začine, pa mesiti da se sve sjedini. Praviti kuglice,valjati po želji u mlevene orahe, pa ređati u papirne korpice, ili služiti u činiji ukrasenoj unakrst poređanim celim jezgrima oraha,cvećem, suvim grožđem.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







