Karađorđeva šnicla po originalnom kafanskom receptu: Sočna i slasna

Pravi recept ima samo dva glavna sastojka

22.01.2024. 18:17
  • Podeli:
shutterstock_2382717645 karađorđeva šnicla, pomfrit, meso-65ae7546f0324.webp Foto: Shutterstock

Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso.

Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • 4 veće svinjske šnicle 
  • so i biber po ukusu
  • 200 g kajmaka
  • brašno 
  • 2 jaja 
  • prezle

Priprema:

Tučkom za meso dobro rastanjite šnicle, pa ih začinite. Na svaki odrezak stavite oko 50 g kajmaka. Zarolajte meso, pa svaki rolat uvaljajte u brašno, jaja i prezle. 

Pržite ih na ulju oko 4-5 minuta sa svake strane. Kad su šnicle gotove, stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite ih tople s pomfritom ili kuvanim krompirom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()