Kebab iz rerne: Spremite ručak od samo četiri sastojka

Kebab možete da služite u lepinji, a odličan je predlog za porodični ručak.

19.07.2023. 16:23
  • Podeli:
kebab-g7d3901587_1920 pixabay-64b7f17b5f2d8.webp Foto: Pixabay

Kebab je jelo od mlevenog mesa, luka i začina, a dosta podseća na ćevape. Jedna od razlika je u tome što se kebab pravi pomoću štapića za ražnjić.

Ukus je fantastičan, a može da se služi sa umakom po želji, povrćem, salatom... U nastavku teksta pročitajte kako da na najlakši način napravite kebab od malo sastojaka i to jeftinih.

Sastojci

  • 500 g mlevenog mesa (goveđeg)
  • 1 crni luk 
  • peršun
  • začini po želji

 

Priprema

U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk i peršun, pa začinite po želji. Dobro sjedinite. 

Uzmite drvene štapiće za ražnjiće i onda obmotajte meso skoro celom dužinom. 

Poređajte u nauljeni pleh i pecite na 190°C oko 25 minuta. Izvadite kebab, okrenite i pecite još 5 minuta. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()