Jedan od najlepših kuglofa koji ćete spremiti
Kuglof, kolač sa dugom tradicijom, ima mnogo varijanti. Predlažemo vam najbolju verziju - iz bakine kuhinje.
Kolač koji će obradovati sve ukućane, ali i iznenadne goste, je veoma ukusan. Idealan je i za svečane prilike, a za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena.
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, jogurt, rum i sve dobro izjednačiti. Odvojiti 1/3 testa.
Kakao pomešati sa mlakim mlekom, ubaciti u testo koje ste odvojili i dobro izjednačiti, u svetli deo ubaciti suvo grožđe. Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom.
Na dno sipati svetli, pa tamni deo i tako dok se sve ne utroši, malo izmešati.
Peći na 180-190 stepeni 60 minuta. Potpuno ohlađen seći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.