Kolač koji možete spremiti kad ste u žurbi: Kremast, čokoladan, raj za nepca

Kolač je tako kremast i fin

02.08.2023. 15:14
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja-64ca555e527c5.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam recept za kolač za hitne i brze namene, preliven i čokoladan, tako sočan i bez jaja. Verujemo i da je za spremanje ovaj recept jedan od najbržih i najjeftinijih na svetu.

Kolač je tako kremast i fin, kao da jedete vrhunsku tortu u nekoj poslastičarnici. 

Potrebno je:

  • 1 čaša jogurta od 180 grama
  • 1/2  čaše šećera
  • 2 kašike pune kakaa
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša griza
  • 1/2 čaše ulja
  • 100 gr suvog grožđa

 

Za preliv

  • 4 kašike džema
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina
  • 50 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • za ukras sitne bombone

 

Priprema

Pomešati suve sastojke, pa dodati u jogurt. Zatim dodati ulje, suvo grožđe i sve izmešati. Sipati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Vruć kolač premazati džemom i preliti čokoladom. 

Ostaviti da se prohladi i sladiti se. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()