Kolač sa jabukama po receptu naših baka: Topi se dok ga grizeš

Obožavaćete ga

20.08.2024. 12:12
  • Podeli:
kolač sa jabukama, bakina kuhinja 2-66c45a86326c6.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za kolač sa jabukama.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 75 ml mleka
  • 75 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kilograma jabuka
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 1/2 praška za peciva
  • malo cimeta

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje, brašno, griz, prašak za pecivo. Sve izjednačiti podeliti na pola.

Pleh obložiti pek papirom, sipati pola, pa peći na 200 stepeni C 15 minuta. Za to vreme izrendati jabuke, dodati cimet, dve kašike ulja i šećer po želji.

Kad se prvi biskvit ispeče rasporediti jabuke preko njega pa sipati drugi deo testa. Peći na 200 stepeni još 15 minuta. Ohlađen posuti prah šečerom i seći.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()