Sočna i slasna poslastica
Iz bakine kuhinje vam donosimo sezonski dezert koji obara s nogu - kolač sa šljivama oduševiće i one izbirljive.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna. Ubaciti ulje i sve izjednačiti.
Pleh 25x21 cm obložiti pek papirom, premazati uljem, pa posuti vanilin šećerom. Poređati polutkama šljiva pa sipati pola testa.
Ubaciti još šljiva pa završiti testom. Izravnati i peći na 200 pa 180 stepeni C, oko 50 minuta.
Šljive treba da su zrele, ali ne prezrele . Ohladiti pa prevrnutui pleh.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.